معرفی و تاریخچه مینی
مینی را باید یک انقلاب در صنعت خودرو دانست. این برند خودروسازی انگلیسی که اکنون بیش از نیم قرن قدمت دارد، یکی از تاثیر گذار ترین خودروهای تاریخ بوده و نام آن همیشه در صنعت خودرو جهان جاودانه خواهد ماند. اگر در تاریخچه برند مینی کند و کاو کنیم، خواهیم دید که قدمت آن به سال ۱۹۵۹ باز می گردد. در آن سال نام MINI برای اولین بار وارد صنعت خودرو شد. البته نه به عنوان یک کمپانی خودروسازی، بلکه به عنوان یک خودرو. در سال ۱۹۵۹ شرکت انگلیسی BMC که مخفف عبارت British Motor Corporation است، خودرویی بسیار کوچک و اقتصادی را تولید و با نام هایی همچون موریس مینی ماینر و آستین مینی به بازار عرضه کرد. در طراحی به ظاهر ساده مینی نبوغی از هنر و مهندسی نهفته بود و به سرعت شهرتی جهانی به دست آورد و تبدیل به بخشی از فرهنگ دهه ۱۹۶۰ میلادی انگلیس شد.
در سال ۱۹۶۸ مالکیت مینی از BMC به British Leyland که یک شرکت انگلیسی بود تغییر یافت و یک سال بعد، در سال ۱۹۶۹ نام مینی از یک خودرو به یک برند تبدیل شد. با تاسیس برند مینی، برنامه تولید این خودروی مهم و تاریخ ساز با تمرکز بیشتری دنبال شد و شاهد عرضه نسل های جدیدتر با تنوع بیشتر به بازار جهانی بودیم. در سال ۱۹۸۶ برند مینی تحت مالکیت گروه انگلیسی Rover قرار گرفت. از سال ۱۹۵۹ تا سال ۲۰۰۰ نسخه اصلی از خودروی مینی ۷ نسل را با پسوند های مارک ۱ تا مارک ۷ تجربه کرد. علاوه بر نسخه اصلی، مدل های متنوع دیگری از مینی در کلاس های خودرویی مختلف هم طراحی و تولید شدند که شامل مدل های اسپرت، تجاری با کاربری های متنوع، ون، پیکاپ و … می شد.
در سال ۱۹۹۴ شرکت آلمانی BMW، گروه روور را خریداری کرد. در آن سال برند مینی به همراه چند برند خودرویی انگلیسی همچون Land Rover، MG و … زیر چتر گروه روور قرار داشتند که اکنون مالکیتش در اختیار ب.ام.و بود. در سال ۲۰۰۰ ب.ام.و تصمیم به واگذاری برند های گروه روور گرفت و هر کدام از آن ها را به یک شرکت خودروسازی متفاوت فروخت. تنها برندی ب.ام.و تحت مالکیت خود نگه داشت، مینی بود. مینی از سال ۲۰۰۰ به طور مستقیم تحت مالکیت گروه ب.ام.و قرار گرفت و به عنوان عضوی از برند های این گروه خودروسازی آلمانی به فعالیت خود تا به امروز ادامه داده است. در حال حاضر مینی را باید یک شرکت دورگه انگلیسی – آلمانی بدانیم.
ب.ام.و برای اینکه چاشنی اسپرت بیشتری را به خودروهای مینی تزریق کند، در سال ۲۰۰۲ اقدام به تاسیس شرکت JCW نمود. واژه JCW مخفف عبارت John Cooper Works بوده و به یاد آقای جان کوپر (یکی از معروف ترین سازندگان خودروهای مسابقه ای که به صورت تخصصی بر روی خودروهای مینی کار می کرد) انتخاب شده است. در حال حاضر نیز شرکت JCW با همان هدف، یعنی ساخت خودروهای مسابقه ای مینی و در کنار آن ارتقا مدل های خیابانی این برند فعالیت می کند. نسخه های JCW از مینی همیشه قدرتمندترین، سریعترین و گران قیمت ترین نسخه از خودروهای این برند بوده که جایگاه ویژه ای نزد طرفداران خودروهای اسپرت سایز کوچک دارند. مینی های JCW را بی شک باید گل سر سبد ویترین محصولات مینی در بازار های جهانی دانست.
در قرن بیست و یکم مینی در گروه ب.ام.و دوران کاملا متفاوتی را نسبت به گذشته تجربه کرده است. مینی دیگر تولید کننده خودروهای اقتصادی با ابعاد خیلی کوچک نبوده و علاوه بر بزرگتر شدن ابعاد خودروهایش، اکنون به عنوان یک برند پرمیوم شناخته می شود. با وجود تمام این تحولات اساسی و بنیادین، مینی همچنان ظاهر کلاسیک خود را در تمامی محصولات جدیدش حفظ کرده و به طرز هنرمندانه ای توانسته ویژگی های کلاسیک و مدرن را با هم درآمیزد. مینی با بهره مندی از دانش و تکنولوژی بالای ب.ام.و، توانسته تا به امروز نزدیک به ۱۰ مدل خودروی جدید به نام های هَچ سه و پنج در، کانورتیبل، کلاب من، کانتری من، کوپه، رودستر، پیس من و … را تولید و به بازار جهانی عرضه نماید. این برند اکنون به عنوان عرضه کننده خودروهای الکتریکی و هیبرید نیز شناخته می شود.